PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ölme Anneeemm.

orıgınal
21-03-2006, 11:14
http://img82.imageshack.us/img82/8158/ilkerpamukcu5dpm6vs9vk0pb.jpg

karabiber
21-03-2006, 11:31
allah kimseya bu acıyı yaşatmasın yaa :='(: :='(: :='(:

sedefsu_
21-03-2006, 16:05
allah kimseya bu acıyı yaşatmasın yaa :='(: :='(: :='(:

katılıyorum Allah herkesin ailesini korusun :='(:

orıgınal
21-03-2006, 16:40
Amin arkadaşlar. Çok sağolun.

chocolate
21-03-2006, 17:23
:='(: çok kötü yaa :='(:

elif
21-03-2006, 19:18
ANNEnİZİN kıymetini bilin arkadaşlar... ben şahsen bizzat annemi çok özledimm.. onun yemklerini ve onun kokusunu çok özledimm .. çok güzeldi eline sağlık:='(: :='(: :='(:

Cemre
21-03-2006, 20:56
annelerimizin en kıynetli varlıklarımız onları hep sevelim
eline sağlık çok güzel

ebruss
21-03-2006, 20:59
:='(: :='(: çok üzücü sevdiklerimiz hiç ölmese keşke

ReaL
21-03-2006, 21:03
allahım bana annemin acısını göstermesin :='(: :='(: tşkler canım çok duygulu bi şiir..

impasibilite
21-03-2006, 21:16
ARKADAŞLAR

anne anneciğim diyememek ne demek bilirmisiniz öyle böyle birşey değil
başka birşeye benzemiyor ne kadar büyürsek büyüyelim biz hala çocuğuz
onun çocuğuyuz babada öyle ama onun kadar değil anne ayrı apayrı bilirmisiniz akşam olur yüzünüzdeki hatların en ufak değişmesinden sizin sıkıntınızı anlarlar siz gelmeden rahat uyuyamazlar saat kaç olursa olsun koca koca olsanızda hala üşütürsünüz hasta olursunuz diye size nasihatlerde bulunurlar her akşam geldiğinizde evladım canım oğlum kızım diyen müşfik bir ses hal hatır soran bir ses

size birşey anlatayım geçmiş zamanda ramazan ayında genç bir delikanlı annesi abisi ve yengesiyle sahur yapıyorlar anne kalkıp o akşam börek yapıyor çünkü çocukları böreği çok seviyor yanına patates salatası yapıyor çünkü gelini seviyor ve biliyormusunuz anne börek yemez ve patetesi sevmez sahur yapılır herkes uyuduktan sonra anne namaz kılar ve dua eder çocukların kaybını göstermesin diye kendisine ve bunu küçük oğul duyar sabah olur çocuklar işe gidecektir anne uyanır tekrar oğullarını öperek uğurlar çocuklarda her zamanki gibi elini öperler annenin akşam olur iftardan biraz öncedir genç delikanlıya bir telefon gelir eve çağırırlar anne rahatsızlanmış diye çocuk eve gider abi de gelmiştir (anne çocukları gelmeden önce bayılmıştır küçük oğul geldiğinde şok olur anne kolonya ile ayıltılır ilk söylediği şey oğlum korkma başım döndü bayıldım birşey yok) hastaneye gidilir hastanede abi doktorlar peşinde koşturur küçük oğul annenin elini bırakamaz annede oğlunun elini sımsıkı kavrar sedyeye uzanıp bekler ikiside birşeyler tahmin ediyor ama ikiside birbirine birşey olmayacak tansiyon falandır diyorlar anne tekrar bayılır delikanlının elleri titrer ve afallar sonra abi gelir tetkikler yapılır anne ayılır yine aynı söz "birşeyim yok kendimden geçmişim o kadar korkmayın" doktorlar direk yoğun bakıma alırlar ilk söylenen söz anne 2 kez kalp krizi geçirmiş nerede muayene ettirdiniz çocuklar şaşırır çünkü hiç öyle birşeyden haberleri yoktur anne şimdiye kadar hiç şikayet etmemiştir kendinden doktorlar pil takılacak derler çocuklar yoğun bakımın önünde hayatlarının en uzun anlarını yaşarlar en uzun beklemeyi gerçekleştirirler ve erkeklerin o erkekler ağlamaz kuralınca ve pil takılıp normale dönecek lafıyla ağlamazlar çok değil 1 saat sonra doktorlar çıkar malum şey hasta yakınlarını sorarlar ve o söz hasta tüm müdahalelere rağmen cevap vermedi başınız saolsun o an dünyanın hiçbir olayı ama hçbir olayı çocukları ilgilendirmez çünkü artık eve gittiklerinde onları karşılayacak canım nen var oğlum birşeyemi canın sıkıldı akşama ne istersiniz diyen o kadife sesli kadın yoktur atık herkesten ümidini kestiğin anda sarıldığın yanağına koyduğun eller yoktur ve kural bozulur erkeklerde ağlar hemde hüngür hüngür küçük oğul şimdiye kadar annesini ne kadar üzdüğünü düşünür hemen ardından ve neden daha az birlikte olduklarını neden daha az birlikte çekildikleri resimlerini kahretsinki arkadaşlarıyla eğlenene kadar annesiyle eğlenebilirdi annesiyle gezebilir ve onunla dondurmacıda dondurma yiyebilirdi sahi anne dondurmayı severdi anne aslında bir çok şey isterdi ve severdi ama asla söylemezdi istemezdi keşke keşke onunla tatillere gitseydi keşke onunla soğuk kış günü evinde otursaydı hem birlikte otururken eller birbirinden kolay kolay ayrılmazdı anne okuma yazma bilmezdi ama şiiri kitapları hikayeleri severdi küçük oğul ne zaman anneyle biraz otursa sohbetten sonra kitaplar okurdu şiirler okurdu O ANNE ÇOK AZ BİR DUL AYLIĞI İLE 4 EVLADINA 15 SENE BOYUNCA BAKMIŞ 2 SİNİ OKUTMUŞ 3 ÜNÜ EVLENDİRMİŞTİR O ANNE ANADOLU AHLAKINI EVLATLARINA VERMİŞTİR o da bir çok anneler gibiydi buruşmuş elleri vardı esmerleşmiş yüzü ama o kadar güzelmiş ki anlatılmazmış o güzelliği birtek çocukları görürlermiş bunları ancak kaybedince düşünmüş küçük oğul ve hiç ağlamayan o çocuk gerçekten hiç ağlamayan o çocuk artık ne zaman onun resmini görse ne zaman onunla ilgili bir olay hatırladığında herhangi bir gecede ellerinin tutulması gerektiğinde ellerinin boşta olduğunu görünce sabah uyandığında üstünün açık olduğunu fark ettiğinde annesi varken hiç üstü açık uyanmadığını hatırlar ve yine yine yine hüngür hüngür ağlar O ANNEDE BİR ÇOK ANNELER GİBİ ANNEYDİ TEK FARKI O BENİM ANNEMDİ

başınızı ağrıttım kusura bakmayın son olarak
anne başa tac imiş
herderde ilac imiş
oğul pir olsada
bir anaya muhtaç imiş

lütfen bu herşey değil inanın bu sevigilimizlerden dahada başka birşey lütfen bunu okuduktan sonra gidin annenizi öpün onu çok sevdiğinizi söyleyin

ReaL
21-03-2006, 21:26
bu nasıl bi yazıdır allahım..allah kimseyi annesiz bırakmasın..:='(: bu yazı bitirir bitirmez gidip anneme sarıldım..onu kaybetmeden ne kadar çok sevdiğimi bilsin istedim..VE BİR KEZ DAHA İÇİMDEN YALVARDIM ALLAHA ANNEME SARILIRKEN;

ONU BENDEN ÖNCE ALMA YANINA..

AMARTH ÇOK GÜZEL YAZMIŞSIN..BU YAZIDAN ETKİLENMEYECEK TEK BİR İNSAN KULU OLACAĞINI SANMIORUM..AMA HAYAT DEVAM EDİO İŞTE..BAZEN SAATLERCE YETER ARTIK DİYE İSYAN ETTİĞİMİZ HAYAT BİZE ÇOK ŞEY ÖĞRETİO..:='(: BİR TEK ANNESİZ YAŞAMAYI ÖĞRENEMİORUZ..

ebruss
21-03-2006, 21:32
tabiki öyle annenin yerini kimse tutamaz
canım annem iyiki varsın
allah herkese sabır versin

karabiber
21-03-2006, 21:45
amarth a bi ewlat duygularını ancak bu kadar güzel aktarabilirdi. annen yaşasaydı inanan senin gibi bir oğlu oldugu için her zaman grur duyardı... senin için bu kadar önemli bir olayı bizimle paylaştıgın için sana defalarca teşekkür ederim yüreği mi mahfettin tek kelimeyle :='(: :='(: :='(:

impasibilite
21-03-2006, 21:53
arkadaşlar kusura bakmayın kimseyi üzmek amacında değilim ama ne kadar annenizi sevin desem anlatamam ancak başımıza gelen birşeyi anlatarak olayı anlatabilirim YEMİN EDİYORUM

VALLAHİ ANNE NE EŞİNİZE NE DE SEVGİLİNİZE BENZER arkadaşlarımız için çevremiz için kırmayalım

not olarak ben eskiden dualarımda aklıma gelirdi Allahım annemin acısını bana gösterme derdim ama sonra düşündümki ben onun acısına bir şekilde dayanırım ama o evlat acısı çekmemeli o yüzden Allah ona benim acımı göstermesin derdim biz dayanamayız peki o dayanabilirmi vs. vs. vs. uffffffff herkesten özür dilerim

orıgınal
21-03-2006, 22:41
Arkadaşlar çok teşekkürler yorumlarınız için.

Amarth, inan yürekten özürdiliyorum. Seni üzmek değildi niyetim.
Çocukluğum annemden uzakta geçti ve duygularını bir parça da olsa anlayabiliyorum. Yazdıklarınla beni ağlattın arkadaşım. Lütfen üzülme, ve bu resmi koyarak senin üzülmene istemeden de olsa, sebep olduğum için beni affet.Hayat sana hep iyi ve güzel olan şeyleri getirsin.Sevgiler.:opsx:

Birtane
22-03-2006, 01:25
Aharth arkadasim ya ne yaptim ozur dilemene gerek yok ama soylediklerin okadar icten ve duygu dolu ki okurken aglamamak icin kendimi zor tutum :='(: annemden ben cok uzak yasadim gercekten dayanmak cok zor anne hasretine kimsenin cekmesini dilemem dedigin gibi allah bizim acimizi annelerimize gostermesin buna dayanamazlar

sagolun

ZEYNA
22-03-2006, 13:34
Muhterem Annem'e

Merhamet sende saklı sevgi layık şanına
Huzuru buluyorum yaklaşınca yanına
Can koyarsın insanın damarında kanına
Samimi duygularla olur arkadaş anne

Senin yerini tutmaz dünyada hiçbir varlık
Sana duyduğum hürmet yüreğimde nazarlık
Seni üzen insanı kabul etmez mezarlık
Senin rızanı alan oluyor bir hoş anne

“Ana gibi yar olmaz”demiş büyüklerimiz
Seni mutlu etmektir bütün emeklerimiz
Hakkını ödemezsek cehennemdir yerimiz
Çırpınıp ağlamamız elbetteki boş anne

Ana her yaşta ana o baştaki tacımız
El vurup okşadıkça hemen geçer acımız
Ekmeğimiz.havamız,suyumuz,ilacımız
İyi ve kötü günde en güzel sırdaş anne

Kalplerimiz buluşur günün her saatında
Ben cennete talibim ayağının altında
Mahcup olmak istemem ALLAH’ımın katında
Rızayı kazanmaktır verdiğim uğraş anne

Kokuların geliyor cennet bahçelerinden
Doya doya öpeyim o güzel ellerinden
Dua et kurtulayım beterin beterinden
Yoksa perişan eder “ilahi ateş”anne

Anlatamadım seni kelimeler yetmiyor
Seni ihmal edince sıkıntılar bitmiyor
Bir türlü musibetler başımızdan gitmiyor
Bana duanla güç ver imdada yetiş anne

Can anne,canan anne,yol anne,yoldaş anne
Göz anne,sevgi anne,yürek anne,baş anne
Nur anne,sevda anne,hayat anne,aş anne
Dilerim ALLAH’tan ol meleklere eş anne....

11.09.2004
ERZURUM

Mensuri Taş

orıgınal
22-03-2006, 13:44
Teşekkürler Zeyna'cığım,emeğine sağlık.Çok güzel bir şiir.:))

ZEYNA
22-03-2006, 13:55
SaĞol Canim Bu Yazilari Okuduktan Sonra Anneme Yeterİ Kadar DeĞer Vermem GerektİĞİnİ Bİr Kez Daha Anladim.
Sık sık AtiŞsakta,onsuz Bİ Hayat Asla DÜŞÜnemem.Çok Zor

Nevesta
23-03-2006, 08:24
Arkadaşlar bu yazıyı okurken ağladım.Amarth hikayeni okurken aynı zamanda yaşadım sanki.Bu durumun ne kadar zor olduğunu tahmin ediyorum ama alışmak zorunda kalıyor insan.Annen senin gibi bir oğlu olduğu için gurur duyuyordur eminim.:='(: :='(: :='(:

orıgınal
23-03-2006, 11:09
Sana katılıyorum Nevesta.Forumlarında ki yorumlarından tanıdığım kadarıyla akıllı, bilinçli,hassas ve olgunsun Amarth. Yaşına rağmen kendini çok iyi yetiştirmişsin.Ve de yetiştiriyorsun. Hep böyle ol arkadaşım ve hep böyle kal.:))

sedefsu_
24-03-2006, 12:44
Amarth inan yazını okudum ve çok kötü oldum arkadaşım yüreğine sağlık ne kadar güzel anlatmışsın annenin eşsizliğini ve değerini yüreğine sağlık...:='(:

Shadows_Love
24-03-2006, 15:09
Amarth

Her ne kadar ailenin yerini tutamasakda. Ben gerçek abin olmayabilirim ama sen benim kardeşimden ayrı değilsin bunu unutma

sil baştan
31-03-2006, 14:42
:(:( ya valla çok kötü oldum ben annemi 4-5 yıldır görmüyorum valla annenizin kıymetini bilibn:(

rapunzel
21-11-2006, 15:28
:='(: annem ben 6 yaşındayken kanserden öldü .bencede herkes annesinin kıymetini bilsin annesizlik gerçekten çok zor...